Om

Bengt Duvert

 

Jag är en konstnär som bor och verkar i södra delen av Sverige i en liten ort som heter Tibro. Det är ett odlingslandskap med stora åkrar och tusentals kor. Jag flyttade hit för 10 år sedan från Stockholm där jag är född och uppvuxen. Min utbildning gick jag i Stockholm och sen dess varit verksam både som arkitekt och konstnär. Nu har jag min ateljé i Kyrkefalla gamla Prästgård som ligger mellan Vänern och Vättern cirka 16 mil från Göteborg.

Att jag föredrar att måla i olja på duk är för att det är det bästa sättet för mig att få fram min känsla och stämning. För konst finns det ingen gräns, jag har gjort många kol- och blyertsteckningar men färgen tar alltid över.

”Var får du din inspiration ifrån?Det är en fråga som jag ofta får men det finns inget enkelt svar på den frågan.

Det närmsta svar jag kan komma är att resa världen över. Att studera folk och andra artister, både kända och okända, och att leva som jag har gör är min inspiration.

Impressionismen och Expressionismen med sina starka färger har en mycket speciell plats i mitt hjärta.

Här uppe i Norden med sina långa mörka vinternätter och ljusa sommardagar då solen aldrig går ner är en konstant påminnelse om hur viktigt ljuset är i bilden man vill få fram. En höstdag med sitt speciella ljus och färger som de flesta människor tar för givet, ger för mig en enorm utmaning att reproducera och konstatera hur komplex naturen egentligen är. Att leva i Sverige ger mig en utmaning att bevara så mycket intryck och minnen från vår, sommar och höst som möjligt. För att sedan använda dem som inspiration genom de långa mörka vinternätterna i min ateljé.

 

Att säga att jag har ett unikt sätt att måla på är nog fel. Jag målar det jag känner för stunden och stilen varierar stort.

Jag målar för glädjen att just få måla, för det är en passion i mitt liv. Om någon ser vad jag har försökt få fram i mitt måleri blir jag glad och så lycklig som man bara kan bli.

 

Bengt Duvert

 

 

  • Kontaktuppgift: bengt@duvert.se

Bengt Duvert

 

 

Page under construction

Copyright © All Rights Reserved